Perjantaina OK:ssa paalupaikalla Minì, Junioreissa Bedrin

Kaksi päivää kestäneiden sadekuurojen ja liukkaan kelin jälkeen vuoden 2019 FIA Karting-maailmanmestaruuskilpailuja OK- ja Junior-luokissa ajettiin aurinkoisessa säässä perjantaina 6. syyskuuta. Kamppailu OK-luokan 88 kuskin ja OK-Junior-luokan 104 osallistujan välillä karsintaharjoituksissa oli ankaraa. Ylimmän luokan nopein oli lopulta Gabriele Minì (ITA), Juniorissa voiton vei Nikita Bedrin.

Yhteensä radalla oli 192 kuskia, joten vuoden 2019 FIA Karting-maailmanmestaruuskilpailut OK- ja Junior-luokissa ovat menestys. Suomi on valmistautunut huolellisesti karting-kauden pääkilpailun järjestämiseen Alahärmän Powerparkin yli 1200 metrin pituisella mahtavalla nopealla radalla. Järjestystä ei vapaissa harjoituksissa ollut helppo laatia, koska rata kuivui sateisen yön jäljiltä ja tällä radalla erityisen tärkeissä karsintaharjoituksissa saatiin vähän kerrallaan selville kunkin luokan neljän erän parhaat kuskit, joiden paikkoja vaihdettiin myöhään iltapäivällä. Erot eri ryhmien välillä eivät olleet merkittäviä, vaikkakin jokaisella kerralla paalupaikalle päästiin neljännessä eli viimeisessä erässä. Lämpötila pysyi tasaisena 14–15 asteessa. OK-luokassa käytössä olivat LeContin renkaat, Junior-luokkaan renkaat toimitti Vega.

Minì viime hetkellä OK-luokan paalupaikalle

Joshua Dufek (CHE) oli ensimmäisen erän nopein kierrosajalla 43'’211 perässään Joseph Turney (GBR) ja puolustava mestari Lorenzo Travisanutto (ITA). Kirill Smal (RUS) kilpaili erittäin tehokasta Ben Dörriä (DEU) vastaan päästen maaliin toisen erän parhaana ajalla 43''244, joka antoi hänelle viiden tuhannesosasekunnin johtoaseman. Kolmannella sijalla oli Taylor Barnard (GBR) alle neljän sadasosasekunnin erolla. Dilano Vant'hoff (NLD) otti johtoaseman useita kertoja kolmannessa erässä ja ajoi kierrosajan 43’’281, perässään Hugo Sasse (DEU) ja Lorenzo Patrese (ITA). Juho Valtanen (FIN) ajoi erittäin vakuuttavasti neljännessä erässä, mutta Gabriele Minì (ITA) pääsi hänen ohitseen seitsemällä tuhannesosasekunnilla ja näin luokan paalupaikalle ajalla 43''170. Nikolas Pirttilahden (FIN) tulos oli kolmas sija.

Paalupaikalta lähteneen Minìn perässä Valtanen pääsi kokonaistuloksissa toiselle sijalle Dufekin edelle, Pirttilahti ja Smal taas pääsivät viiden parhaan joukkoon ennen Dörriä, jonka sijoitus oli 6. Barnardin sijoitus 7., Vant’hoffin 8., Beganovicin 9. ja Vieira Gallin 10.

Bedrin viime tipassa Junior-luokan paalupaikalle

Ugo Ugochukwu (USA) avasi kisan Junior-luokan karsintaharjoitusten ensimmäisen kierroksen nopeimmalla kierrosajalla 45'’061, perässään Cristian Bertuca (ITA) ja Macéo Capietto (FRA). Rafael Chaves Camara (BRA) paransi aikaan 44''878 toisessa erässä Thomas Ten Brinkea (NLD) ja Andrea Kimi Antonellia (ITA) vastaan. Jamie Day (GBR) ei yltänyt näihin suorituksiin kolmannen erän kierrosajalla 45’’124, perässään Markus Kajak (EST) ja Maxwell Dodds (GBR). Nikita Bedrin (RUS) nappasi paalupaikan neljännen erän viimeisen kierroksen ajalla 44’’824. Täpärästi seuraavana oli Josep M. Marti Sobrepera (ESP) ja kolmantena Arvid Lindblad (GBR).

Kokonaistuloksissa paalupaikalta lähteneen Bedrinin perässä oli toisella sijalla Chaves Camara, kolmantena Marti Sobrepera ja viiden parhaan joukossa lisäksi Ten Brinke ja Antonelli. Lindbladin sijoitus oli 6., Laurens Van Hoepenin (NLD) 7. ja Ugochukwun 8. Kymmenen parhaan joukossa olivat myös James Wharton (AUS) ja Bertuca.

Kilpailuaikataulu

Lauantai 7. syyskuuta
8.00–9.40: Lämmittely
9.45–18.20: Karsintaerät

Sunnuntai 8. syyskuuta
8.00–9.40: Lämmittely
9.45–13.40: Karsintaerät
15.05–17.00: Finaalit

Kilpailua voi seurata virallisessa FIA Karting Championship-sovelluksessa iOS- ja Android-mobiililaitteille sekä osoitteessa cikfia.

Lähde: CIK-FIA