Murtuuko kultakirous Alahärmässä? MM-mitalisti Valtanen valmis mestaruustaisteluun

Suomessa tulevana viikonloppuna 6.-8.9. ajettava kartingin MM-kilpailu, Flying Finn Race, kerää moottoriurheilumaailman katseet puoleensa. Kauhavan Alahärmässä PowerParkin radalla järjestettävässä suurtapahtumassa tullaan leipomaan tulevaisuuden F1-tähtiä, suomalaiskattauksen ollessa todella vahva.

Ensimmäistä kertaa Suomessa nykymuotoisella kerrasta poikki -järjestelmällä ajettava kansainvälisen autoliiton FIA:n maailmanmestaruuskilpailu on totisesti tittelinsä arvoinen. OK ja OK Junior -luokkiin on ilmoittautunut mukaan yhteensä yli 200 kuljettajaa 44 eri maasta, joten kansainvälisyys on taattu.

Suuresta osallistujalistasta erottuu laaja sinivalkoisten kuljettajien joukko, sillä kotikilpailussa paikkaa kärkisijoilla hamuaa lähemmäs 50 suomalaiskuljettajaa.

Yhteensä viisi suomalaiskuljettajaa on napannut mitalin kartingin MM-kilpailuiden historiassa, mutta kultaa ei vielä Suomeen ole tullut. Viimeisin MM-mitalistimme on Juho Valtanen, joka ajoi upeasti kolmanneksi vuoden 2017 MM-kilpailuissa Englannissa.

OK-luokan SM-sarjaa viime vuodet hallinnut Valtanen suuntaa MM-kilpailuihin selkeä tavoite mielessään.

- Mitalia lähdetään kirkastamaan. Se on täysin mahdollista, kunhan kaikki natsaa ja tulee ehjä viikonloppu. Kaikki on mennyt hyvin tähän asti. Treenikilpailussa olimme nopeita ja saimme alle paljon testiä. Tiedossa on, että alla on hyvä paketti, Valtanen lataa.

Uskomattoman upeaan miljööseen rakennettu PowerPark Circuit saa suomalaiskuskilta pelkästään kehuja.

- Rata on todella makea. Se on hyvin nopea ja erilainen moniin muihin verrattuna. Itse tykkään siitä todella paljon.

Aiempien näyttöjensä perusteella ehdottomasti potentiaalisiin MM-mitaliehdokkaisiin kuuluva Valtanen ei halua nimetä ketään yksittäistä kuljettajaa kovimmaksi vastustajakseen.

- Nopeita kuskeja on varmasti paljon. Eiköhän EM-sarjan kympin kärki ole kova täälläkin, EM-sarjan seitsemäs Valtanen arvioi.

OKJ-luokassa kotikisan suosikki on Tuukka Taponen

OK Junior -luokassa suomalaisten katseet kohdistuvat ennen kaikkea Tuukka Taposeen. 12-vuotias OK Junior -luokan tämän kauden Suomen mestari on osoittanut taitonsa myös kansainvälisillä kilparadoilla ajamalla keväällä voittoon EM-sarjan osakilpailussa Ranskassa.

- Testikisa osoitti vauhtia löytyvän. Tavoitteet on asetettu korkealle, “Minimies” Taponen povaa.

PowerParkin rata on nuorelle lahjakkuudelle ennestään tuttu. Monien muiden suomalaiskuskien tapaan rataa on hinkattu kierrostolkulla MM-kisoja silmällä pitäen.

- Olen ajanut Alahärmässä paljon nuorempana ja totta kai nyt myös ennen viikonloppua. Kierroksia on tullut todella hyvin alle.

Menestys MM-näyttämöllä toimii erinomaisena käyntikorttina moottoriurheilu-uraa rakennettaessa, joten tulevana viikonloppuna kaikki ladataan peliin. Moni nykyisistä F1-luokan kuljettajista on juhlinut menestystä jo karting-autoilla, ja tämänkin vuoden kilpailussa ajaa lähes takuulla muutama moottoriurheilun kuninkuusluokkaan asti yltävä kuljettaja.

PowerPark Circuitilla ajetaan perjantaista sunnuntaihin. MM-mitalien kohtalot ratkeavat sunnuntaina ajettavissa finaalilähdöissä. OK Junior -luokan finaali käynnistyy 15.10 ja OK-luokan 16.10.

Kartingin lisäksi huikeat huvikauden päättäjäiset

Flying Finn Race on kirjaimellisesti ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä tulevaisuuden F1-tähtilupaukset koolla kotimaisissa huippupuitteissa PowerParkissa. Yleisölle vapaapääsyinen tapahtuma tarjoaa maailman parhaan kartingin ohella myös viihdyttävää oheisohjelmaa.

Lauantaina 7.8. PowerParkissa juhlitaan huvikauden päättäjäisiä, joita tähdittää Atomirotta. Sunnuntaina 8.9. Ilmavoimien ylpeys, taitolentoryhmä Midnight Hawks, kohoaa korkeuksiin ja esiintyy MM-yleisölle kello 14.50 alkaen.

PowerParkiin on ilmainen sisäänpääsy koko viikonlopun ajan.