Kartingin MM-kilpailuun yli 200 osallistujaa – 44 eri kansallisuutta

Pian järjestettävä, kauan odotettu kartingin MM-tapahtuma, Flying Finn Race, lupaa jännitystä näyttävällä ja nopealla Kauhavan Alahärmässä, PowerParkin kartingradalla. Paikalle on saapumassa yli 200 kuljettajaa 44 eri maasta, viideltä eri mantereelta.

PowerParkin rata on uniikki, epätavallinen sekä juhlava puitteiltaan, sillä se sijaitsee aivan huvipuiston ytimessä. 1200 metriä pitkä rata on mäkinen ja erittäin kääntyilevä; se on yhdistelmä nopeita kurveja ja kallistuksia, jotka luovat rytmiä kilpailulähtöihin. Katsojat pääsevät nauttimaan kilpailusta kahdesta isosta kiinteästä katsomosta.

Suomi on tunnettu poikkeuksellisesta määrästä mestareita useissa moottoriurheilulajeissa, ja juuri kartingin parissa suomalaiskuljettajilla on ollut vahva edustus lajin EM-sarjassa. Tänä vuonna osallistuminen oli poikkeuksellisen runsasta, ymmärrettävästi tulevasta kartingin MM-kilpailusta johtuen. Suomessa on viimeksi järjestetty kartingin MM-kilpailu vuonna 2002.

Suomalaisten osuus kartingin MM-kisassa on toistaiseksi kaikkien aikojen suurin, sillä luokissa on yhteensä lähemmäs 50 suomalaisedustajaa. Vaikka kartingin EM-kisojen tulokset antavat hyvän yleiskuvan tämän hetken kovimmista nuorista kuljettajalahjakkuuksista, mukana kilpailevat suomalaiset ovat erityisen motivoituneita ja valmiita loistamaan kotiyleisönsä edessä. Kerrasta-poikki -kilpailuissa kilvanajo on todella intensiivistä, mikä voi lopulta tuoda peliin uskomattomiakin yllätyksiä.

Onko Travisanutto lyötävissä OK-luokassa

Puolustava OK-luokan maailmanmestari Lorenzo Travisanutto (ITA) näytti jo voimansa voittamalla tänä vuonna Euroopan mestaruuden sarjan viimeisessä Le Mansin osakilpailussa. Kyseisessä kilpailussa moni nuori kuljettaja osoitti olevansa kova vastus, kuten Gabriele Mini (ITA), joka onnistui voittamaan Dexter Pattersonin (GBR). Kyseisessä kilpailussa myös Taylor Barnard (GBR), Dilano Vantähoff (NDL) ja Dino Beganovic (SWE) suoriutuivat hienosti. Suomen Juho Valtanen ja Nikolas Pirttilahti onnistuivat ajamaan itsensä lopulta hienosti kymmenen parhaan joukkoon. Lista mahdollisista MM-kilpailun voittajahaastajista ei missään tapauksessa lopu tähän, vaan voittopaikan voi napata itselleen moni muukin.

OKJ: haaste Marcus Amandille

Vastikään kartingin Euroopan mestariksi OKJ-luokassa kruunatulla Marcus Amandilla, joka sattuu olemaan puoliksi ranskalainen ja puoliksi suomalainen, tulee olemaan runsaasti haastajia ja taistelu voitosta tulee olemaan tiukka. EM-sarjassa Andrea Kimi Antonelli (ITA) ja Thomas Ten Brinke (NLD) nappasivat podium-paikat, ennen tämän hetken suomalaista karting-sensaatiota Tuukka Taposta, joka ajoi voittoon sarjan ensimmäisen osakilpailun Ranskassa. Nikita Bedrin (RUS), Jamie Day (ARE), Alexander Dunne (IRL), Ugo Ugochukwu (USA), James Wharton (AUS) ja Kajus Siksnelis (LTU) ovat nopeita ja periksiantamattomia eturintaman kuskeja, mutta haastajia riittää aina loppusuoralle asti.

Luokkien maailman parhaimmat kruunataan juhlavasti PowerParkin podiumilla sunnuntai-iltana, 8.9.