Kartingin MM-kisaan valmistautuvat kuljettajalupaukset ja Ilmavoimien taitolento-osasto Midnight Hawks kohtasivat Tikkakoskella

”Finaalipäivänä laitamme yhdessä kaikki peliin ja tarjoamme yleisölle todellisen Flying Finn -spektaakkelin”


Autourheilun nuorisomaajoukkueen lahjakkuuksilla, Samuli Mertsalmella sekä Nikolas Pirttilahdella, siintää silmissään syyskuun alussa Kauhavan Alahärmän PowerParkissa ajettava kartingin MM-kilpailu. Nuorille kuljettajille Flying Finn Racen finaalipäivä 8.9. merkitsee mahdollisuutta historialliseen menestykseen. Finaalia näytöslennollaan juhlistavalle Midnight Hawksille se on puolestaan tunteikas paluu Pohjanmaan lakeuksille.

Elokuinen päivä Tikkakoskella, Jyväskylän varuskunnan maisemissa, oli mieleenpainuva Flying Finn Academyn urheilijanuorille Samuli Mertsalmelle, 14, sekä Nikolas Pirttilahdelle, 16. Autourheilun nuorisomaajoukkuekokonaisuuteen kuuluvat kuljettajat pääsivät tapaamaan Ilmavoimien ylpeyttä, Euroopan parhaaksi taitolentoryhmäksikin mainittua Midnight Hawks -tiimiä.

- Flying Finn Academyyn kuuluvat kartingkuljettajat ovat tehneet hurjan määrän töitä valmistautuessaan tähän historialliseen kisaan, jossa autourheilun maailmanmestaruus ratkaistaan kerrasta poikki -menetelmällä Suomessa ensimmäistä kertaa. Se voi olla ennennäkemätön myös menestyksen kannalta; useallakin suomalaislahjakkuudella on mahdollisuus ottaa podiumpaikka ja tavoitella tuota himoittua kultaa, jota edes Bottas tai Räikkönen eivät ole urallaan nimiinsä vieneet, kuvaili lentäjille tulevaa MM-koitosta autourheilun lajiliitto AKK:n valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola.

AKK:n nuorisovalmennuksen läpikäyneet ja autourheilumaailman huipulle nousseet F1-tähdet Bottas ja Räikkönen ovat viitoittaneet esimerkillään tietä myös kansainväliseen menestykseen tähtääville Mertsalmelle ja Pirttilahdelle. Tikkakoskella kaksikkoon tekivät puolestaan lähtemättömän vaikutuksen maailmalla arvostusta nauttivat suomalaislentäjät, jotka ottivat kartingjuniorit lämpimästi ja innostuneesti vastaan. Lento- ja kartingkalustoon tutustumisen lisäksi keskustelu kävi vilkkaana kummankin ”ammattiympäristöön” liittyviä yhtäläisyyksiä verraten, sekä tietenkin odotuksista itse Flying Finn Raceen liittyen.

- Oli mahtava tavata Midnight Hawks! Se antoi potkua myös Flying Finn Raceen valmistautumiselle. Koko tiimi on huippuammattilaisia; kovia lahjakkuuksia, jotka hallitsevat myös kalustonsa. Ja lisäksi supermukavia jätkiä! Parasta oli päästä istumaan koneeseen ja testaamaan heidän varusteitaan, hymyilivät Mertsalmi ja Pirttilahti kuin yhdestä suusta hyväntuulisen päivän jälkeen.

- Oli todella kiinnostavaa tavata autourheilun nuorisomaajoukkueen kuljettajat ja kuulla lisää heidän lajistaan, harjoittelustaan sekä tavoitteistaan. Olimme myös vaikuttuneita siitä, miten ammattimaisesti AKK:n Flying Finn Academy toimii ja tukee nuoria lahjakkuuksia. Finaalipäivänä laitamme yhdessä kaikki peliin ja tarjoamme yleisölle todellisen Flying Finn -spektaakkelin. Tiimillämme on erityinen side Pohjanmaalle ja olen myös itse Pohjanmaalta kotoisin, joten luvassa on varmasti tunteikas paluu lakeuksille, kuvailee Midnight Hawks -osaston johtaja, numerolla #1 lentävä Vesa Loukko.

Lentonäytös toteutetaan Flying Finn Racen yhteydessä sunnuntaina 8.9. noin klo 14.50 alkaen, ennen kuin kartingkuljettajat päästetään taistelemaan lopullisista maailmanmestaruuksista. Kisan tapahtuma-alueelta PowerParkista löytyy lisäksi esittelypiste, jossa paikallaolijat pääsevät tutustumaan Ilmavoimien toimintaan ja tervehtimään kadetteja.

Autourheilun lajiliitto AKK:n järjestämässä, katsojille vapaapääsyisessä kartingin MM-tapahtumassa kilpaillaan OK- ja OK Junior -luokissa. Radalla on mahdollisuus nähdä huipputaitavia, tulevia F1-kuljettajia, sekä varikolla myös nimekkäitä F1-konkareita tiimejään luotsaamassa. Kilpailun päätteeksi maailmanmestarit kruunataan upealla PowerPark Circuitin podiumilla.

Kuva: AKK/Riikka Silkala