Kartingin MM-kilpailu ja Vermon EM-ravit iskivät hevosvoimansa yhteen

Kauhavalla käytävä historiallinen kartingin MM-kilpailu, Flying Finn Race, ja kymmenen vuoden tauon jälkeen Suomeen palaava EM-ravit ovat yhdistäneet voimansa. Yhteistyö huipentuu elokuun 21. päivä Vermon raviradalla, Suuren Suomalaisen Derbyn karsintojen yhteydessä käytäviin ”moottoriurheilulähtöihin”.

Syksyllä 2019 Suomessa järjestettävät korkea-arvoiset urheilutapahtumat, kartingin MM-kilpailu ja EM-ravit ovat kirjaimellisesti lyöneet yhteen hevosvoimansa.

Tästä osoituksena on tulevana keskiviikkona Vermon raviradalla koettava ennenkuulumaton ja ainutkertainen tapahtuma, jossa legendaariset sinivalkoiset moottoriurheiluäänet, Aleksi Halen ja Pepe Jürgens, pääsevät mikin varteen. Halen ja Jürgen viihdyttävät yleisöä muutaman lähdön verran ja tuovat tapahtumaan annoksen moottoriurheiluhenkeä.

Yhteistyö on osoitus rohkeudesta ja kiinnostuksesta toimia yli lajirajojen.

- Derbyn karsintalähdöt ovat todellista suomalaista huippuraviurheilua! Odotan todella mielenkiinnolla millaisen tunnelman hyvin tuntemani selostajakaksikko Vermon iltaan loihtii. Yhteistyömme on hienoa ja arvokasta, josta varmasti molemmat hyötyvät näiden kansainvälisten suurtapahtumien alla, Vermon EM-ravien projektijohtaja Pekka Kaidesoja kertoo.

- Olen erittäin innoissani yhteistyöstä. Haluamme tuoda nämä kaksi mahtavaa ja historiallista urheilutapahtumaa lähemmäksi toisiaan ja osoittaa yhteistyön voimaa lajien erosta riippumatta. Toivon mukaan saamme samalla laajennettua olemassa olevia kohderyhmiämme, puhutaanhan molemmissa kuitenkin hevosvoimista, naurahtaa Sami Heiskanen, kartingin MM-kilpailun eli Flying Finn Race -tapahtuman promoottori.

Kartingin MM-mitalit sekä OK että OKj-luokassa ratkotaan Kauhavan Alahärmässä 6.-8.9. Tapahtuma on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä tulevaisuuden F1-tähtilupaukset koolla kotimaisissa huippupuitteissa PowerParkissa. Yleisölle vapaapääsyinen tapahtuma tarjoaa maailman parhaan kartingin ohella myös viihdyttävää oheisohjelmaa.

Vermon EM-ravit järjestetään 11.-12.10. Kaksipäiväisen ravitapahtuman päälähtö on 4-vuotiaiden Euroopan mestaruus UET Grand Prix, jossa voittaja palkitaan 200 000 euron ykköspalkinnolla. UET GP:n lisäksi myös 3- ja 5-vuotiaiden Euroopan mestaruudet ratkotaan Vermon pimenevässä syysillassa.

Tervetuloa seuraamaan huipputapahtumia paikan päälle.

Flying Finn Race

Kuva: Hannu Rainamo/AKK